Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig oreganokyckling med ris och gurksallad

Krämig oreganokyckling med ris och gurksallad

20 minEnkelt
325,65 kr
4 portioner39,66 kr per portion
Oregano och kyckling är så gott tillsammans! Denna festliga rätt går jättesnabbt att tillaga och med dess milda smak blir den lätt en favorit även hos dom yngre. (Familjematkassen v24)

Sallad
0,5 stGurka
50 gRuccolasallat
0,5 mskVinäger
0,5 mskOlivolja
2 dlVispgrädde
1,5 mskBalsamvinäger
1 mskSmör
2 klyftaVitlök Färsk
1 stHönsbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
0,66 stOregano - färsk
600 gKycklingfile
0,5 tskSalt Fint
1 dlVatten
Till servering
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Koka ris enligt förpackningen anvisningar.

Oreganokyckling: Skala och hacka vitlöken. Repa (dra av bladen från kvistarna) och hacka oreganon. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med vitlöken. Salta och peppra direkt i pannan. Rör ner grädde, vatten, buljong, oregano och balsamvinäger i stekpannan och låt allt koka i ca 5 minuter, gärna under lock.

Gurksallad: Skölj gurkan och skär i mindre bitar. Skölj ruccolan. Blanda ihop gurkan med ruccolan och smaksätt med olja och vinäger.

Servera kycklingen med ris och sallad.