Gå vidare till huvudinnehåll
Saffranskolasnittar
Malin Andersson

Saffranskolasnittar

30 minEnkelt
40,95 kr
1 portion 21,40 kr per portion
Saffranskolasnittar är en vintrig version på klassiska sirapskakor. Snittarna toppas med pärlsocker, doppas i choklad eller serveras precis som de är. Njut av saffransdoften vid nästa julbak eller till advent och lucia! Receptet räcker till ca. 40 snittar.

1 mskVaniljsocker
1 tskBakpulver
5 dlVetemjöl
0,5 dlSirap Ljus
1 gSaffran
20 gPärlsocker
160 gSmör
1,5 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).

2

Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet i smöret.

3

Blanda ihop alla ingredienser och arbeta till en jämn deg.

4

Dela degen i fyra bitar, kavla/platta ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut till längder. Toppa ev. med pärlsocker.

5

Grädda dem gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt. Låt svalna.

Bild:

Kerstin Eriksson