Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Vaniljsocker | |
1 tsk | Bakpulver | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Sirap Ljus | |
1 g | Saffran | |
20 g | Pärlsocker | |
160 g | Smör | |
1,5 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 180 grader (varmluftsugn 165 grader).
Smält 1 msk av smöret och rör i saffranet i smöret.
Blanda ihop alla ingredienser och arbeta till en jämn deg.
Dela degen i fyra bitar, kavla/platta ut dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut till längder. Toppa ev. med pärlsocker.
Grädda dem gyllenbruna, ca 13-15 min. Skär längderna snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt. Låt svalna.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla