Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
300 g | Persiljerot | |
300 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Potatis Fast | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
Gräddsås | ||
1 msk | Japansk soja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Timjan - torkad | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 dl | Vatten | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
4 msk | Rårörda Lingon | |
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Ägg | |
2 tsk | Dijonsenap | |
0,5 dl | Ströbröd | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 msk | Smör | |
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 dl | Vatten |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Biffar: Blanda samman ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, timjan och dijonsenap i en bunke och låt stå och svälla ca 3 min.
Tillsätt sedan färsen och blanda om ordentligt. Forma 8 biffar med vattensköljda händer och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem steka ca 3 min till.
Gräddsås: Tillsätt gräddmjölk, creme fraiche, vatten, soja, senap och timjan i stekpannan och låt såsen koka in lite i biffarna, ca 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om.
Näringsvärde: 599 kcal, 38 g protein, 22 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla