Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Belugasås | ||
2 krm | Chiliflakes | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
120 g | Svarta oliver utan kärnor | |
3,5 dl | Vatten | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
1 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Rödvinsvinäger | |
1 st | Gul lök | |
250 g | Körsbärstomater | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
2 tsk | Basilika - torkad | |
250 g | Belugalinser | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
400 g | Spaghetti |
Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.
Belugasås: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och linser hastigt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, konserverade körsbärstomater, 3-4 dl vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra på låg värme under lock i ca 35 min. Rör om då och då och späd ev med mer vatten under tiden.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka persilja och riv osten.
Belugasås: Smaka av såsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.
Näringsvärde: 635 kcal, 32 g protein, 11 g fett, 94 g kolhydrater
Bild:
Anna Winér
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta