Gå vidare till huvudinnehåll
Somrig belugasås med spaghetti
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Somrig belugasås med spaghetti

40 minEnkelt
228,10 kr
4 portioner 31,89 kr per portion
Fantastiskt smakrik och god vegetarisk sås med somriga smaker. Servera med spaghetti eller din favoritpasta.

Belugasås
2 krmChiliflakes
2 mskTomatpuré
1 krmSalt
120 gSvarta oliver utan kärnor
3,5 dlVatten
1 mskGrönsaksbuljong
1 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
2 tskRödvinsvinäger
1 stGul lök
250 gKörsbärstomater
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 mskOlivolja, Extra Virgin
2 tskBasilika - torkad
250 gBelugalinser
1 tskTimjan - torkad
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 stPersilja - färsk
50 gParmesanost
400 gSpaghetti
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka upp vatten till pastan.

2

Belugasås: Skala och finhacka lök och vitlök och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och linser hastigt. Krydda med timjan, basilika och chiliflakes och fräs ihop. Tillsätt tomatpuré, vinäger, konserverade körsbärstomater, 3-4 dl vatten, buljong, oliver och cocktailtomater. Låt puttra på låg värme under lock i ca 35 min. Rör om då och då och späd ev med mer vatten under tiden.

4

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Skölj och finhacka persilja och riv osten.

6

Belugasås: Smaka av såsen med skal från 1 citron, 1 msk citronsaft samt salt och peppar efter smak. Strö över persilja och servera med pasta och riven ost.

Näringsvärde: 635 kcal, 32 g protein, 11 g fett, 94 g kolhydrater

Bild:

Anna Winér