Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Srirachamajonnäs | ||
1 dl | Vegansk majonnäs | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Sriracha | |
Marinad | ||
1 msk | Sesamolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Färsk ingefära, (3 cm) | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
2 msk | Hoisinsås | |
250 g | Tofu | |
2 msk | Tamarisoja | |
Servering | ||
1 st | Koriander - färsk | |
200 g | Pastejer Övriga Sorter | |
1 st | Baguette | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
Picklade grönsaker | ||
1 st | Rödlök | |
2 dl | Strösocker | |
3 dl | Vatten | |
100 g | Morötter | |
3 msk | Färsk ingefära, (3 cm) | |
1 dl | Ättiksprit | |
0,5 st | Gurka |
Picklade grönsaker: Blanda strösocker, vatten och ättikssprit i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löst upp sig. Skala och riv ingefära och tillsätt i lagen.
Skala och strimla rödlök och skiva gurka. Skala morot och hyvla den med potatisskalare. Lägg grönsakerna i lagen och låt stå minst en timme – gärna över natten.
Marinad: Skala och riv vitlöksklyftor och ingefära och lägg i en stor skål. Tillsätt sesamolja, hoisin, soja och olivolja och smaka av med salt och peppar.
Tofu: Pressa tofun på vätska i en ren handduk eller hushållspapper. Skär den färdigpressade tofun i stavar och lägg i marinaden. Ställ skålen i kylen och låt dra.
Srirachamajonnäs: Lägg majonnäs och srirachasås i en skål och rör runt. Smaka av med salt.
Tofu: Hetta upp rapsolja i en panna. Stek tofun på medelvärme ett par min per sida eller tills den har en fin, gyllenbrun yta. Marinerad tofu bränns lätt vid, så var försiktig.
Baguette: Dela baguetten i fyra delar och sedan varje del i två halvor. Bred ett generöst lager pastej på båda sidor.
Servering: Fyll baguetten med de picklade grönsakerna, den marinerade tofun och en rejäl klick srirachamajonnäs. Toppa med hackad koriander och jordnötter.
Näringsvärde: 964 kcal, 23 g protein, 57 g fett, 85 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria