Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska köttbullar i kokosmjölk och spicy sallad
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i kokosmjölk och spicy sallad

30 minEnkelt
330,15 kr
2 portioner 39,20 kr per portion
Köttbullar med en asiatisk touch, serverad med en het zucchinisallad - fräsch och lättlagat! Tips! Tina gärna fryst färs över natten.

Köttbullar
1 mskFisksås - Asiatisk
0,5 tskSalt
1 stÄgg
0,5 mskHonung Flytande
2 mskVetemjöl
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskRapsolja
0,5 mskRöd Currypasta
150 mlKokosgrädde
0,5 dlVatten
1 krmSpiskummin
250 gNötfärs
Spicy sallad
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 stLime
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,5 stGurka
0,5 stZucchini
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
0,5 stGul lök
1 mskRapsolja
Tillbehör
1,5 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackingen.

2

Köttbullar: Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma 8 köttbullar och rulla dem i mjöl. Stek köttbullarna i lite olja tills de har fått fin färg.

3

Tillsätt kokosgrädde, vatten, röd curry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra i 7-10 min. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.

4

Spicy sallad: Skölj zucchinin och riv den grovt på ett rivjärn. Skölj gurkan och tärna den smått. Skala och finhacka löken och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda alltsammans i en skål och tillsätt fisksås, vit balsamvinäger, honung, olja, skal- och limesaft samt salt efter smak.

Servera de asiatiska köttbullarna i djupa tallrikar med ris och spicy sallad vid sidan om.

Näringsvärde: 759 kcal. 37 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell