Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad kyckling steak med ost- och tomatgratinerad potatis
Mari Bergman

Grillad kyckling steak med ost- och tomatgratinerad potatis

45 minEnkelt
370,60 kr
4 portioner51,93 kr per portion
Prova att servera potatis på ett annorlunda sätt. Här gratinerar vi den i tomatsås, vilket blir både saftigt och gott. Potatisen går utmärkt att förbereda en dag i förväg.

Potatis
0,5 stBasilika - färsk
75 gGrana Padano
0,75 tskSalt Fint
700 gPotatis
400 gPastasås Vitlök
0,5 mskOlivolja
Kyckling
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
850 gKyckling Steak
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskPaprikakrydda
Sallad
65 gRuccolasallat
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Potatis: Värm ugnen till 200 grader.

2

Skala och tärna potatisen. Hetta upp en ugnstålig stekpanna med olja och bryn potatisen runt om. Krydda med salt.

3

Tillsätt pastasåsen och blanda om. Ta av från plattan.

4

Riv osten och strö över potatisen. Gratinera i ugn i ca 30-35 min (har du ingen ugnstålig stekpanna går det bra att använda en gratängform).

5

Kyckling: Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt.

7

Sallad: Skölj och skiva gurka och skölj ruccola. Blanda i en skål.

Toppa den gratinerade potatisen med färska basilikablad och servera med kyckling steak och sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 639 kcal, 54 g protein, 30 g fett, 35 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir