Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Kanel | |
130 g | Mörk chokladkaka | |
100 g | Florsocker | |
135 g | Ägg | |
20 g | Äggulor | |
4 msk | Kastanjepure | |
15 g | Kakao | |
4 g | Bakpulver | |
70 g | Vetemjöl | |
130 g | Smör |
Sätt ugnen på 190°C. Smält choklad i vattenbad och tillsätt smält smör.
Vispa florsocker, hela ägg och äggula vitt. Vänd ner äggvispet i chokladblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i choklad- och äggsmeten. Smöra ugnssäkra portionsformar och fyll upp till hälften med smeten. Ställ formarna i kylen ca 1 timme.
Ta formarna ur kylen och klicka en sked kastanjepuré i varje form och grädda ca 5 min. Låt svalna ca 1 min före servering och ät gärna glass eller bara lite hallonsås till.
Bild:
david Loftus
2 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla