Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Kanel | |
130 g | Mörk chokladkaka | |
100 g | Florsocker | |
135 g | Ägg | |
20 g | Äggulor | |
4 msk | Kastanjepure | |
15 g | Kakao | |
4 g | Bakpulver | |
70 g | Vetemjöl | |
130 g | Smör |
Sätt ugnen på 190°C. Smält choklad i vattenbad och tillsätt smält smör.
Vispa florsocker, hela ägg och äggula vitt. Vänd ner äggvispet i chokladblandningen.
Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i choklad- och äggsmeten. Smöra ugnssäkra portionsformar och fyll upp till hälften med smeten. Ställ formarna i kylen ca 1 timme.
Ta formarna ur kylen och klicka en sked kastanjepuré i varje form och grädda ca 5 min. Låt svalna ca 1 min före servering och ät gärna glass eller bara lite hallonsås till.
Bild:
david Loftus
32,95 kr
2 Excellence Mörk Chokladkaka 78%
439,50 kr /kg
35,00 kr /kg
4,10 kr /st
3,25 kr /st
229,77 kr /kg
237,50 kr /kg
91,11 kr /kg
8,98 kr /kg
119,90 kr /kg