Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt lax med ceasardressing och rostade gulbetor
Mari Bergman

Stekt lax med ceasardressing och rostade gulbetor

30 minEnkelt
485,15 kr
4 portioner 74,69 kr per portion
Saftig laxfilé med klassisk caesardressing och vackra gulbetor. En populär vardagsrätt.

Tillbehör
0,5 stRomansallat
20 gParmesanost
Lax
0,5 mskSmör
1 krmSalt
600 gFärsk laxfilé
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 dlOlivolja
30 gParmesanost
1 stÄgg
1 mskVitvinsvinäger
1,5 tskDijonsenap
1 krmStrösocker
1 klyftaVitlök Vanlig
2 stSardeller
Rostade gulbetor
2 mskOlivolja
600 gGulbetor
1 tskHonung Flytande
1 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
Instruktioner
1

Rostade gulbetor: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala gulbetorna och skär dem i kvartar. Lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja och honung. Blanda om ordentligt med händerna. Halvera citronen och lägg halvorna med fruktköttet upp bredvid gulbetorna. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Dressing: Lägg alla ingredienser till dressingen i en blender förutom oljan. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på blendern under tiden du mixar.

4

Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i mindre portionsbitar. Salta och peppra efter smak.

5

Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek laxbitarna på medelhög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.

6

Tillbehör: Skölj salladsbladen och skär dem i ca 3 delar, det ska fortfarande vara relativt grova blad. Lägg upp salladsbladen på ett stort fat. Lägg över de rostade gulbetorna och laxbitarna. Ringla över dressingen och pressa över lite av citronen. Riv parmesanost över och servera meddetsamma.

Näringsvärde: 679 kcal, 36 g protein, 52 g fett, 17 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad