Gå vidare till huvudinnehåll
Rabarber- och jordgubbspaj
Najla Gergi

Rabarber- och jordgubbspaj

45 minMedel
172,70 kr
6 portioner 12,63 kr per portion
Försommarkänslor i en paj! Den här rabarberpajen med jordgubbar är både söt och syrlig, en dessert som vi gärna gör fler gånger! Servera gärna pajen tillsammans med lite vispad grädde.

Knäcktäcke
3 dlHavregryn
150 gSmör
0,5 dlSirap Ljus
1 dlVispgrädde
2 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
1 tskBakpulver
Topping
50 gChokladkaka Vit
Fyllning
225 gJordgubbar
500 gFärsk rabarber
1 mskPotatismjöl
Instruktioner
1

Skär rabarbern i centimeterstora bitar, lägg dem i en smord pajform och strö över lite potatismjöl.

2

Skiva jordgubbarna och sprid ut dem över rabarbern.

3

Knäcktäcke: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirapen och vispgrädden, rör ihop och ta av från plattan.

4

Blanda havregryn, mjöl, socker och bakpulver i en separat bunke. Rör sedan ihop det med smörblandningen. Häll smeten över rabarbern och jordgubbarna.

5

Grovriv den vita chokladen och lägg på toppen.

6

Grädda kakan i 175° i ca 25 min eller tills ytan blivit knäckig.

Bild:

Sanna Livijn Wexell