Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
100 g | Getost, Chevre | |
320 g | Ruccolasallat | |
0,5 st | Päron Kaiser | |
0,25 dl | Valnötter | |
Vinägrett | ||
0,25 dl | Vit balsamvinäger | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,75 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
0,25 st | Päron Kaiser | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 msk | Strösocker |
Vinägrett: Blanda vinäger, finhackad vitlök och socker. Häll långsamt i olja under omrörning. Skala och finhacka päron och blanda ner.
Tillsätt finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar och ställ den åt sidan.
Sallad: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda valnötter med lite olja och salt i en skål och häll ut på en långpanna. Rosta i ugnen 5-10 minuter och låt sedan svalna.
Tvätta och torka rucolan. Blanda den med vinegrette. Häll på valnötter, skivat päron och smula över getost. Servera på kylda tallrikar.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta