Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 tsk | Salt | |
1 dl | Räkor i Lake | |
250 g | Broccoli | |
1 st | Gul lök | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 dl | Grönsaksbuljong | |
400 g | Fiskgrytbitar | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 st | Avokado | |
0,5 g | Saffran | |
3 dl | Syrad Grädde | |
1 dl | Risoni | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör |
Koka risonin enligt anvisning på förpackningen och ställ åt sidan när den är klar. Tärna fisken, skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta, utan att den tar färg. Tillsätt sen saffran och fräs ytterligare ca 1 min. Häll på vin och buljong, låt sjuda ca 10 min. Tillsätt den syrade grädden och sjud ytterligare ca 5 min.
Dela broccolin i små buketter. Tillsätt broccoli och tärnad fisk, sjud ca 5 min. Rör i räkor, sockerärter och risonin. Salta och peppra.
Toppa grytan med tärnad avokado.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla