Gå vidare till huvudinnehåll
Bakad halloumi på ratatouillebädd
Mari Bergman

Bakad halloumi på ratatouillebädd

30 minEnkelt
205,25 kr
4 portioner 41,16 kr per portion
Lättlagad och god vegetarisk vardagsrätt med bakad halloumi på god ratatouillebädd. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
3 krmSvartpeppar
1 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
1 tskSalt
1 tskPaprikakrydda
2 klyftaVitlök Vanlig
Köp hem
400 gHalloumi
1 stPaprika
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 stBasilika - färsk
2 stZucchini
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.

2

Skala och finhacka vitlök och en halv kruka basilika. Skölj och tärna zucchini och paprika.

3

Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme. Fräs grönsakerna med vitlök, basilika, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt körsbärstomater och låt ratatouillen småkoka i ca 15 min.

4

Skär halloumin i skivor och fördela över ratatouillen. Sätt in i ugnen i ca 5 min tills halloumin har fått en fin gyllenbrun yta.

5

Strö basilikablad över och servera med t. ex. ris eller ett gott bröd.

Bild:

Nurlan Emir