Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
600 g | Torskrygg | |
0,75 tsk | Salt | |
Karamelliserade tomater | ||
1 st | Bakplåtspapper | |
1 krm | Salt | |
1,5 msk | Olivolja | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 tsk | Strösocker | |
Tillbehör | ||
800 g | Potatis Fast | |
Pesto | ||
50 g | Valnötter | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
150 g | Fetaost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Karamelliserade tomater: Skölj tomaterna och ta bort alla gröna kvistar. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper i botten.
Ringla över olja. Strö över socker och salt, rör om ordentligt med händerna. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
Pesto: Skölj basilikan. Finhacka basilika och valnötter och lägg i en skål. Smula ned fetaosten i skålen och tillsätt lite olja. Rör om ordentligt.
Fisk: När tomaterna är klara, ta ut dem ur ugnen och lägg torsken på toppen av tomaterna. Salta fisken.
Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 15 minuter i ugnen tills fisken är färdig.
Potatis: Pressa den kokta potatisen i en potatispress.
Servera fisken med pressad potatis och de karamelliserade tomaterna
Näringsvärde: Kcal: 520 Fett: 23 g Protein: 38 g Kolhydrater: 37 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell
2 Torskryggfilé Fryst MSC 420g Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt