Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Smör | |
1 msk | Rapsolja | |
100 g | Fetaost | |
1,5 tsk | Salt | |
8 dl | Standardmjölk | |
250 g | Spenat Hackad Fryst | |
3,5 dl | Vetemjöl | |
5 st | Ägg | |
Sallad | ||
1 dl | Kalamataoliver | |
600 g | Vanliga Tomater | |
1 st | Rödlök | |
Dressing | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Vinäger | |
50 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Basilika - färsk | |
0,5 dl | Olivolja |
Tina spenaten. Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten känns jämn.
Häll i resten av mjölken och lägg i spenaten, smula i fetaosten. Smaka av med salt och blanda i rapsoljan. Låt svälla 5 minuter. Stek i teflonpanna med lite smör & rapsolja.
Skär tomat och rödlök i bitar eller skivor. Blanda i en skål med oliver. Blanda ihop dressingen och häll den över grönsakerna. Servera pannkakorna med salladen.
Näringsvärde: Energi (kcal) 731,9, Protein (g) 31,4, Fett (g) 40,9, Kolhydrater (g) 56,7
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria