Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk kladdkaka
Carina Hejde

Vegansk kladdkaka

30 minEnkelt
80,85 kr
8 portioner 4,35 kr per portion
En ljuvlig kladdkaka utan ägg som du svänger ihop i ett nafs! Kladdkakan blir godast om den får svalna efter gräddning och sedan stå ett par timmar i kylen innan serveringen. Då blir den perfekt kladdig och god! Fler recept: Mjölkfri kladdkaka, Gluten o laktosfri kladdkaka, Vegansk kladdkaka svarta bönor (glutenfri, laktosfri)

125 gMargarin Mjölkfritt
2,5 dlStrösocker
1 dlKakao
2 dlVetemjöl
2 tskVaniljsocker
1,5 dlHavrebaserad matlagning
1 krmSalt
1 stBakplåtspapper
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Smält margarinet i en kastrull och rör ner havregrädden.

3

Blanda socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke. Rör ner margarinblandningen och blanda försiktigt.

4

Klä en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite mjölkfritt margarin. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Kanterna på kakan ska ha börjat stelna med mitten vara kladdig när kakan är klar.

5

Låt kakan kallna i formen och ställ sedan kakan i kylen ett par timmar innan servering.

6

Vid servering, ta bort springformens kant och pudra lite kakao över kakan. Skär upp i bitar och servera!

Bild:

Nurlan Emir