Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
125 g | Margarin Mjölkfritt | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 dl | Kakao | |
2 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 krm | Salt | |
1 st | Bakplåtspapper |
Sätt ugnen på 125 grader.
Smält margarinet i en kastrull och rör ner havregrädden.
Blanda socker, vaniljsocker, salt, kakao och vetemjöl i en bunke. Rör ner margarinblandningen och blanda försiktigt.
Klä en springform med bakplåtspapper och smörj kanterna med lite mjölkfritt margarin. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 min. Kanterna på kakan ska ha börjat stelna med mitten vara kladdig när kakan är klar.
Låt kakan kallna i formen och ställ sedan kakan i kylen ett par timmar innan servering.
Vid servering, ta bort springformens kant och pudra lite kakao över kakan. Skär upp i bitar och servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt