Gå vidare till huvudinnehåll
Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost
Kokbok

Grekisk långpanna med gröna linser och ugnsbakad fetost

30 minEnkelt
270,05 kr
4 portioner 41,39 kr per portion
Härlig allt-i-ett-rätt med grekiska smaker! Receptet kommer ur "Vego på 30 minuter" av Ylva Bergkvist. Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotad av Lennart Weibull.

Dressing
2 mskRödvinsvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 tskDijonsenap
1 dlOlivolja
2 mskHonung Flytande
0,5 stBasilika - färsk
2 mskRosmarin - torkad
1 krmSalt
200 gFetaost
2 dlGröna Linser Torkade
2 stRödlök
1 kgPotatis Amandine
400 gKörsbärskvisttomater
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en långpanna.

2

Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Skala och skiva rödlöken.

3

Ta ut plåten ur ugnen och lägg på potatis och lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar och häll på rikligt med olja. Ugnsbaka i 20 minuter. Rör om, lägg på tomaterna och fetaosten. Häll lite olja på osten. Ugnsbaka ytterligare 10-15 minuter.

4

Koka under tiden linserna mjuka i saltat vatten, ca 20 minuter.

5

Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

6

Häll av vattnet från linserna och blanda dem med dressingen medan de fortfarande är varma.

7

Häll linserna över potatisarna och tomaterna och strö över basilikablad.

Bild:

Lennart Weibull