Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
3 dl | Basmatiris | |
0,75 st | Orange Paprika | |
250 g | Vanliga morötter | |
Chicken nuggets | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 dl | Ströbröd | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
700 g | Kycklingfile | |
1 st | Ägg | |
Sås | ||
2 krm | Salt | |
400 g | Kokosmjölk | |
1 tsk | Röd Currypasta | |
2 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Lime | |
0,5 msk | Japansk soja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Sås: Skala och finhacka vitlöken. Häll kokosmjölken i en kastrull och tillsätt vitlök, currypasta/ sambal oelek, honung och soja. Låt såsen stå och småkoka till servering.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Chicken nuggets: Smörj en ugnsplåt med lite olivolja.
Mixa eller grovhacka cashewnötterna och blanda dem med ströbröd i en djup tallrik. Knäck ägget i en annan djup tallrik. Skär kycklingen i mindre bitar om du har hela kycklingbröst. Salta och peppra.
Doppa kycklingbitarna först i ägget och sedan i nöt- och ströbrödsblandningen. Lägg alla kycklingbitar på plåten och ringla över lite olivolja. Sätt in i ugnen tills kycklingbitarna har fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 15- 20 min.
Tillbehör: Skala morötterna och skölj gurkan och paprikan. Skär grönsakerna i stavar och lägg upp på ett fat.
Sås: Smaka av såsen med pressad limesaft och en nypa salt.
Servera chicken nuggets med kokossås, grönsaksstavar och ris.
Näringsvärde: 772 KCAL 50 G PROTEIN 32 G FETT 67 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant