Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Matolja | |
1 kg | Fläskkarré | |
3 msk | Tomatketchup | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 msk | Rökt paprikapulver | |
1 msk | Spiskummin | |
0,5 dl | Vinäger |
Finhacka lök och vitlök. Blanda löken med med ketchup och kryddor och gnid in köttet med blandningen. Låt stå i kylen i en timme.
Ta ut och salta köttet, bryn det i en gryta med lock som tål att stå i ugnen. Häll i vinäger och vatten. Lägg på locket och sätt in i ugnen på 125° i ca 5 timmar. Det är klart när du kan ”dra” isär köttet med hjälp av en gaffel.
Riv ner hela köttbiten med gaffel, blanda med marinaden och smaka av med salt och peppar. Servera med BBQ-sås, bröd och coleslaw.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria