Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Gelatinblad | |
2 tsk | Honung Flytande | |
220 g | Mjuk pepparkaka | |
3,5 dl | Vispgrädde | |
30 g | Valnötter | |
150 g | Getost, Chevre |
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram en form (15x20 cm) med bakplåtspapper.
Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär pepparkakan i 1 cm breda skivor så att formens botten täcks med kaka. Sätt in i mitten av ugnen i 4-5 min. Låt sedan svalna.
Ta bort den yttersta kanten på getosten och smula getosten i en bunke. Tillsätt vispgrädde lite i taget under vispning.
Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och tillsätt honung. Fördela ostmassan över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 tim.
Ta ut formen ur kylen, skär osten på pepparkakan i kuber och lägg på ett fat. Lägg på en valnöt och servera!
Recept och styling Mari Bergman och Carina Hejde.
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket