Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Halloumi | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 dl | Salsa | |
2 dl | Rapsolja | |
200 g | Pancetta |
Skiva halloumin i 1 centimeter tjocka stavar. Torka stavarna torra med hushållspapper och lägg dem på en skärbräda. Linda 1-2 stycken pancettaskivor runt varje halloumistav.
Hetta upp 1 centimeter olja i en stekpanna och fritera halloumistavarna i omgångar, i cirka 2 minuter per sida. Lägg över dem på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av. Halloumin släpper mycket vätska i oljan så den behöver bytas ut till ny olja när hälften av stavarna är friterade.
Lägg upp alla halloumifries på ett fat, strö över lite hackad persilja och servera med chipotlesalsa.
Bild:
Roland Persson