Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 st | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
2 st | Schalottenlök | |
2 tsk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
50 g | Smör | |
Köp hem | ||
1 st | Persilja - färsk | |
400 g | Tagliatelle | |
300 g | Kantareller | |
200 g | Mozzarellaost | |
1 st | Citron - Eko |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Ansa kantarellerna och dela stora kantareller i mindre bitar.
Stek lök, vitlök och kantareller i hälften av smöret tills all vätska har kokat in och kantarellerna börjar bli lite krispiga. Salta och peppra efter smak och tillsätt en halv kruka finhackad persilja.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Vispa mozzarellan tillsammans med en nypa salt, rivet citronskal från en halv citron, lite citronsaft och olivolja med hjälp av en stavmixer.
Sila av pastavattnet.
Lägg upp pastan på ett serveringsfat och toppa med de smörstekta kantareller.
Bryn resterande smör i stekpannan och ringla smöret över pastan och kantarellerna.
Toppa pastan med klickar av den vispade mozzarellan, finhackad persilja och rivet citronskal.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 80% 500g Valio
1 Mozzarella 125g Michelangelo