Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Ägg | |
1,5 tsk | Bakpulver | |
100 g | Smör | |
5 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
1 g | Saffran | |
125 g | Sötmandel Naturell |
Hacka mandeln mycket, mycket grovt. Smält smöret och rör ner saffran. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och den hackade mandeln. Arbeta ihop till en deg.
Rulla ut degen till 3 längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda längderna på 200° mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut dem och skär till sneda skorpor.
Sänk värmen till 100° och torka skorporna i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar så blir de extra knapriga. Förvara skorporna torrt i burk med lock
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla