Gå vidare till huvudinnehåll
Saffransbiscotti
Hemmakock

Saffransbiscotti

1 tEnkelt
110,35 kr
10 portioner 6,53 kr per portion
Knapriga mandelskorpor som passar till såväl glöggen som vinet, eller varför inte till en kopp te? Ca 30-40 st.

2 stÄgg
1,5 tskBakpulver
100 gSmör
5 dlVetemjöl
2 dlStrösocker
1 gSaffran
125 gSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Hacka mandeln mycket, mycket grovt. Smält smöret och rör ner saffran. Tillsätt ägg, socker, mjöl, bakpulver och den hackade mandeln. Arbeta ihop till en deg.

2

Rulla ut degen till 3 längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda längderna på 200° mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut dem och skär till sneda skorpor.

3

Sänk värmen till 100° och torka skorporna i ca 30 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar så blir de extra knapriga. Förvara skorporna torrt i burk med lock