Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttbullar med fetaost | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
1 st | Ägg | |
75 g | Fetaost | |
Till servering | ||
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 st | Plocksallat | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
0,5 st | Gurka | |
Klyftpotatis | ||
700 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
Tzatziki | ||
0,5 st | Gurka | |
2 krm | Flingsalt | |
2,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Värm ugnen till 250°C och börja med potatisen. Skrubba potatisarna ordentligt och skär i ganska tunna klyftor. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Rör om och stek i ugn i ca 20 minuter.
Riv halva gurkan grovt på rivjärn. Blanda gurkrivet med lite salt, ca 1/2 tsk, och lägg i ett durkslag och låt rinna av i ca 15 minuter. Krama sedan ur vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.
Blanda färsen med smulad fetaost, ägg (kan uteslutas), vatten, flingsalt och nymalen svartpeppar. Forma färsen till köttbullar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek köttbullarna i ca 8-10 minuter.
Skär tomaten i klyftor, gurkan i halvmånar och salladen i strimlor. Arrangera allt på ett vackert fat och smaksätt med olja, vinäger, salt och peppar.
Servera köttbullarna med klyftpotatis, tzatziki och sallad.
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Plocksallad Kruka EKO Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta