Gå vidare till huvudinnehåll
Pad thai på tofu
Mari Bergman

Pad thai på tofu

30 minEnkelt
224,50 kr
4 portioner 30,02 kr per portion
En lättlagad och mättande nudelrätt med morötter, ägg och tofu. Här har vi valt att rulla tofun i maizena och chiliflakes för att ge den en härligt krispig yta vid stekning, rekommenderas verkligen för det blir så gott!

Pad thai
0,75 dlMajsstärkelse
0,3 stChilipeppar Röd
0,5 tskSalt
0,5 stRödlök
4 stÄgg
0,5 tskChiliflakes
1 klyftaVitlök Vanlig
300 gVanliga morötter
0,5 stPaprika
250 gRisnudlar
2 dlJordnötter Rostade
2 mskRapsolja
250 gTofu
Sås
4 mskJapansk soja
1 stLime
2 mskStrösocker
Instruktioner
1

Sås: Blanda soja, saften från 1 lime och socker i ett glas.

2

Pad thai: Skala och skär moroten i smala stänger, Skölj och skär paprikan i smala stänger. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken. Skölj och finhacka chilin. Fräs allting i lite olja i en het wokpanna tills grönsakerna har fått lite färg och mjuknat en aning.

3

Koka risnudlarna i 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och låt vila i kastrullen i kallt vatten.

4

Gör lite plats i wokpannan för att steka äggen: knäck i ett ägg i taget, låt dem stelna lite och rör om. Tillsätt de avrunna nudlarna, lite i taget och blanda ihop så gott det går. Häll på soja-lime-socker-såsen och fortsätt woka tills allt blandats.

5

Blanda maizena, chili och salt i en bunke. Tärna tofun och rulla runt den i maizenablandningen. Stek tofun i en annan stekpanna i rikligt med olja tills tofun tar lite färg och blanda ner i nudelwoken. Hacka jordnötterna och strö över. Servera.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 727 kcal, 23 g protein, 34 g fett, 77 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell