Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesangratinerad kyckling på grönkålsbädd
Mari Bergman

Parmesangratinerad kyckling på grönkålsbädd

30 minEnkelt
236,80 kr
4 portioner 34,14 kr per portion
Superenkel varmrätt med mycket smak och få ingredienser! Stekt kyckling serveras på en bädd av fräst grönkål och toppas med en härlig parmesanblandning. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskKycklingfond
1 krmSalt
2 dlBasmatiris
1 mskOlivolja
Köp hem
100 gParmesanost
600 gFärsk kycklingfilé
2 mskCitron
1,5 dlVispgrädde
125 gGrönkål
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. Torka ur pannan.

3

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp ny olja i stekpannan och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.

4

Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 15 min.

5

Servera den parmesangratinerade kycklingen med t. ex. ris.

Näringsvärde: 672 kcal, 53 g protein, 28 g fett, 51 g kolhydrater

Bild:

Lina Eriksson