Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Kycklingfond | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Basmatiris | |
1 msk | Olivolja | |
Köp hem | ||
100 g | Parmesanost | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
2 msk | Citron | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
125 g | Grönkål |
Värm ugnen till 175 grader.
Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. Torka ur pannan.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp ny olja i stekpannan och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen.
Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 15 min.
Servera den parmesangratinerade kycklingen med t. ex. ris.
Näringsvärde: 672 kcal, 53 g protein, 28 g fett, 51 g kolhydrater
Bild:
Lina Eriksson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel