Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
2 krm | Salt | |
3 msk | Fisksås - Asiatisk | |
34 g | Sesamfrö Skalat | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 msk | Rapsolja | |
3 tsk | Grön Currypasta | |
Nudlar | ||
125 g | Salladslök | |
1 st | Lime | |
1 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Pak choi | |
2 krm | Salt | |
2 msk | Sesamolja | |
250 g | Äggnudlar |
Tina laxen.
Lax: Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den sedan i kuber. Salta lite lätt. Blanda ihop currypasta med fisksås i en skål och lägg ner laxkuberna för att marinera 10 min.
Nudlar: Skölj och strimla 1 paket pak choi och 1 knippe salladslök. Skölj och finhacka koriander och chili. Blanda samman i en bunke och tillsätt limeskal och saft samt sesamolja.
Koka upp vatten till nudlarna och koka dem sedan enligt anvisning på förpackningen.
Lax: Hetta upp en stekpanna med olja. Vänd laxkuberna i sesamfrön (ca 1 kryddburk) på en tallrik. Stek dem på medelhög-hög värme ca 1-2 min på varje sida.Sila av nudlarna och blanda med övriga ingredienser i bunken. Smaka av med salt och lägg upp på ett fat. Toppa med laxkuber. Ät och njut!
Näringsvärde: 789 kcal, 43 g protein, 44 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt