Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Isbergssallat | |
700 g | Potatis Fast | |
1 msk | Vinäger | |
2 msk | Olivolja | |
300 g | Vanliga morötter | |
Kycklinggryta | ||
0,5 st | Gul lök | |
600 g | Kycklingfile | |
0,5 msk | Hönsbuljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 krm | Salt | |
1,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Kycklinggryta: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär varje kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och fräs löken under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och stek på medelhög värme tills kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt grädde, buljong, dill, vinäger och salt och peppar efter smak och låt det puttra i 5 min.
Tillbehör: Skölj salladen och skala morötter. Slanta morötterna och skär salladen i bitar. Blanda alltsammans i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera salladen till dillkycklingen.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria