Gå vidare till huvudinnehåll
Dillig kycklinggryta
Carina Rydeberg

Dillig kycklinggryta

30 minEnkelt
332,65 kr
4 portioner38,93 kr per portion
En enkel men otroligt god kycklinggryta med dill och grädde. Kycklingen blir väldigt mör. (Tastelines Barnkasse v42 2015)

Tillbehör
0,5 stIsbergssallat
700 gPotatis Fast
1 mskVinäger
2 mskOlivolja
300 gVanliga morötter
Kycklinggryta
0,5 stGul lök
600 gKycklingfile
0,5 mskHönsbuljong
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stDill - färsk
1 krmSalt Fint
1,5 tskVitvinsvinäger
2 dlVispgrädde
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Kycklinggryta: Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär varje kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och fräs löken under omrörning. Tillsätt kycklingbitarna och stek på medelhög värme tills kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt grädde, buljong, dill, vinäger och salt och peppar efter smak och låt det puttra i 5 min.

3

Tillbehör: Skölj salladen och skala morötter. Slanta morötterna och skär salladen i bitar. Blanda alltsammans i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

Servera salladen till dillkycklingen.