Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
1 tsk | Kanel Malen | |
5 st | Svenska Äpplen | |
80 g | Pecannötter | |
2 msk | Strösocker | |
Kolasås | ||
1,75 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Flingsalt | |
100 g | Glykossirap | |
2 dl | Strösocker | |
50 g | Smör | |
Smuldeg | ||
2 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Havregryn | |
1 msk | Vaniljsocker | |
2 msk | Strösocker | |
100 g | Smör | |
Till servering | ||
1 l | Vaniljglass |
Kolasås Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret i omgångar tills allt har smält. Rör om mellan varven. Låt koka tills blandningen har fått en kolafärg och rör om då och då. Blanda ner grädden försiktigt och lite i taget. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör och salt och rör om tills smöret har smält. Ställ åt sidan för att svalna.
Smuldeg Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Fyllning | Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsfunktion. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i en ugnsform eller i en stekpanna som tål ugnsvärme (diameter cirka 22 cm) och strö socker, kanel och pekannötter över. Ringla kolasåsen över alltsammans och fördela smuldegen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt pajen svalna och servera den ljummen tillsammans med vaniljglass.
Bild:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla