Gå vidare till huvudinnehåll
Grekisk pytt

Grekisk pytt

2 tEnkelt
344,00 kr
4 portioner 48,25 kr per portion
Grekisk pytt

Sås
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 mskMajonnäs
1 mskItaliensk Salladskrydda
2 stVitlök
Pytt
2 stRödlök
1 stFetaost
4 stVanliga morötter
500 gFläskfile Färsk
1 stVitkål
3 stVanliga Tomater
2 stPaprika
Marinad
1 dlOlivolja
2 mskKinesisk soja
2 klyftaVitlök
1 tskSambal Oelek
Instruktioner
1

Blanda till marinaden.

2

Skär köttet i tunna skivor och lägg det i marinaden, låt det dra ca 1 timme.

3

Skala morötterna och skär dem i smala stavar (ca 1 cm tjocka). Lägg i långpanna, salta lätt och låt gå i ugnen i ca 10 minuter.

4

Medan morötterna är i ugnen, strimla vitkålen. Lägg i en stekpanna och brässera i smör tills kålen mjunkat lite.

5

Ta ut morötterna, blanda i vitkålen.

6

Tärna paprikan och fetaosten samt skär löken och tomaterna i klyftor.

7

Lägg lök och paprika i långpannan. Täck med tomater och fetaost. Täck slutligen med köttet. Om det finns marinad kvar i skålen, häll detta över pytten i långpannan.

8

Stek i ugnen ca 20-30 minuter.

9

Blanda till såsen och servera till pytten.