Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Gul lök | |
1 dl | Alger Arame | |
2 msk | Ströbröd | |
2 krm | Salt | |
14 st | Potatis Fast | |
5 msk | Smör | |
5 dl | Havrebaserad matlagning |
Blötlägg algerna i hett vatten. Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret.
Skala och strimla potatisen i tunna stavar.
Smörj en djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken och hälften av algerna och en tredjedel av grädden. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.
Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.
Grädda i ca 1 timme men den kan behöva lite längre tid beroende på potatissort. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.
Bild:
Linnea Swärd
4 Torkade Alger Arame Renée Voltaire
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla