Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
600 g | Grönsaksblandningar | |
1 l | Vatten | |
3 msk | Vetemjöl | |
0,5 dl | Persilja | |
3 st | Grönsaksbuljong | |
2,5 dl | Matlagningsgrädde | |
Osttoast | ||
100 g | Emmentalerost | |
0,8 st | Formfranska | |
2 msk | Dijonsenap |
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Tillsätt grönsakerna och sjud under lock ca 5 min. Blanda lite av grädden med mjölet och vispa i grytan. Tillsätt resten av grädden och låt soppan koka ytterligare ca 5 min. Hacka persiljan och blanda ner i soppan.
Fördela osten på hälften av brödskivorna. Bred resten av bröden med senapen. Lägg ihop bröden två och två. Grilla dem i smörgåsgrill tills de fått fin färg. Skär de dubbla mackorna mitt itu till trekanter.
Servera soppan med nygrillade toast.
Ca 430 kcal per portion: 12 g fett • 21 g protein • 47 g kolhydrater