Gå vidare till huvudinnehåll
Grillade grönsaker med tre sorters röror
Mari Bergman

Grillade grönsaker med tre sorters röror

1 tMedel
440,05 kr
4 portioner 80,28 kr per portion
En härlig grillmiddag där en plantbaserad bas får stå i fokus. Komplettera med ett eller flera proteiner efter smak. Grillat kött, grillad kyckling, grillad lax eller grillad grillost.

Mojo rojo
1 mskRödvinsvinäger
2 krmSpiskummin
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
400 gGrillad paprika
2 skivaFormfranska
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
1 krmCayennepeppar
På grillen
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
500 gMorötter i Knippe
0,5 dlOlivolja
1 stAubergine
250 gSparris Färsk
500 gSpetskål
1 stPurjolök
Topping
180 gRomansallat
125 gRädisor
Jalapeñoröra
2 stVitlök Vanlig
1 stSchalottenlök
1 krmSalt
3 mskRödvinsvinäger
50 gJalapeno Färsk
2 stBladpersilja - färsk
1 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
Hummus
275 gHummus
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
0,5 stGranatäpple
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

På grillen: Tvätta morötter och grönsaker. Skär aubergine och spetskål i fyra delar på längden. Dela purjolöken på längden. Ta bort det träiga längst ner på sparrisen. Lägg alla grönsaker på ett stort fat och pensla med olivolja runt om. Krydda med salt och peppar.

2

Börja med att grilla morötterna som tar längst tid. Fortsätt sedan att grilla alla grönsaker tills de har en fin grillyta runt om och har mjuknat en aning. Grilla även jalapeño till den rostade jalapeñoröran samt brödskivor till mojo rojon.

3

Rostad jalapeñoröra: Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med rödvinsvinäger och olivolja i en skål.

4

Finhacka persilja och den grillade jalapeñon och tillsätt i skålen. Smaka av jalapeñoröran med salt och peppar.

5

Mojo rojo: Lägg grillade brödskivor, grillad paprika, skalade vitlöksklyftor, spiskummin, cayennepeppar, rödvinsvinäger och olivolja i en matberedare. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.

6

Hummus: Lägg upp den färdiga hummusen på ett fat. Ringla över olivolja och krydda med lite salt och peppar. Toppa med granatäppelkärnor.

7

Servering: Fördela salladsblad på ett stort fat och lägg alla de grillade grönsakerna ovanpå. Toppa med sköljda rädisor. Servera med jalapeñoröra, mojo rojo, hummus och ditt val av grillat protein.

8

Välj protein · Grillat kött · Grillad kyckling · Grillad lax · Grillad grillost

Bild:

Charlie Drevstam