Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Basilikakräm | ||
1 st | Ägg | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Rapsolja | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Dijonsenap | |
1 tsk | Honung Flytande | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk laxfilé | |
Blomkålscouscous | ||
70 g | Salladsmix | |
1 st | Blomkål Färsk | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
100 g | Riven Parmesanost | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 90 grader.
Blomkålscouscous: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Pulsmixa buketterna i en matberedare till couscous-storlek och sjud i vattnet i cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
Lax: Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Salta och peppra. Ugnsbaka med termometer till innertemperaturen är 52 grader, det tar cirka 15 minuter.
Basilikakräm: Mixa under tiden basilikablad, ägg, dijonsenap, vitlök, vinäger och honung. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant mixande tills det binder till en kräm (majonnäsliknande). Smaka av med lite salt.
Blomkålscouscous: Blanda blomkålscouscousen med olivolja, citronsaft och rivet skal, riven grana padano, salladsblad samt salt och peppar efter smak.
Servera laxen med blomkålscouscousen och basilikakrämen.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 717 kcal, 41 g protein, 59 g fett, 5 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1