Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Lagerblad | |
4 klyfta | Vitlök | |
1,5 msk | Kalvfond Buljong | |
1 kg | Högrev | |
3 st | Broccoli | |
4 st | Morötter | |
1 st | Krossade Tomater | |
1 st | Palsternacka | |
2 msk | Smör | |
3 msk | Ajvar | |
3 msk | Rött matlagningsvin | |
4 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar, salta & peppra och lägg över i en gryta. Häll på ca 5 dl vatten, lagerblad och matlagningsvin. Låt koka ca 30 min. Lägg i morötter i slantar och palsternacka i bitar. Häll på krossad tomat, Kalvfond, Ajvar och rejält med torkad timjan. Låt småkoka ytterligare ca 30 min. Smaka av med salt & peppar.
Serveras med en rejäl klick turkisk yoghurt och kokt broccoli.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant