Gå vidare till huvudinnehåll
Tastelines laxpudding med färgglad kålsallad

Tastelines laxpudding med färgglad kålsallad

45 minEnkelt
383,20 kr
4 portioner54,81 kr per portion
Laxgratäng med en härlig sallad.

Äggstanning
4 dlStandardmjölk
0,5 tskSalt Fint
4 stÄgg
0,5 stDill - färsk
0,5 tskSvartpeppar Malen
Kålsallad
0,25 stPurjolök
2 mskOlivolja
150 gVitkål
0,5 stRöd Paprika
0,25 stPersilja - färsk
0,25 tskSalt Fint
200 gVanliga morötter
2 mskVit balsamvinäger
150 gVanliga Tomater
Tillbehör
50 gSmör
1 stCitron
1 kgPotatis Fast
1,25 stGul lök
200 gRimmad Lax
Instruktioner
1

Skala och koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smörj en ugnssäker form. Skiva den kokta kalla potatisen. Skala och skiva löken. Varva potatis, lök och lax i ugnsformen.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Tillsätt finhackad dill och häll äggstanningen i formen. Grädda i mitten av ugnen tills äggstanningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 minuter.

4

Kålsallad: Grovhacka vitkålen och skala morötterna. Skär morötter, paprika och tomater i tärningar. Finhacka purjolök och persilja. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål tillsammans med olivolja, vinäger och salt.

5

Tillbehör: Smält smör i en kastrull och skär citronen i klyftor.

Servera laxpuddingen med skirat smör, citronklyftor och kålsallad.

Näringsvärde: 694 KCAL 43 G PROTEIN 37 G FETT 42 G KOLHYDRATER