Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med mascarpone, vitlöksstekt zucchini och rostade pinjenötter
Mari Bergman

Pasta med mascarpone, vitlöksstekt zucchini och rostade pinjenötter

20 minEnkelt
207,15 kr
4 portioner39,80 kr per portion
Ett recept på en snabblagad och krämig pastarätt med vitlöksstekt zucchini och krämig mascarponeost. Tips, pastan håller sig bra i kylen ca 2-3 dagar och går även att frysa in.

Tillbehör
1 stSalladsmix
Pasta
0,5 dlVatten
3 klyftaVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 mskBasilika - fryst
1 krmSalt Fint
200 gMascarpone
50 gPinjenötter
0,5 stZucchini
70 gSpenat Blad
1 krmSvartpeppar Malen
400 gStrozzapreti
0,5 stCitron
250 gEdamamebönor
Instruktioner
1

Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Skala och riv vitlök och skölj och tärna zucchinin. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök, zucchini och basilika så att zucchinin blir fint gyllene. Tillsätt edamamebönor, mascarpone, vatten från den kokande pastan och skal- och citronsaft. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

3

Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr panna.

4

Sila av pastan och blanda pastan med såsen. Vänd ner spenaten på slutet och lägg upp i skålar. Toppa med de rostade pinjenötterna. Servera med lite sallad vid sidan om.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: Gerbera

Näringsvärde: 649 kcal, 20 g protein, 14 g fett, 77 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell