Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja | |
200 g | Spenat Hackad Fryst | |
1 tsk | Svartpeppar | |
2 st | Gul lök | |
100 g | Mozzarellaost | |
0,25 st | Basilika - färsk | |
2 st | Vanliga Tomater | |
200 g | Ricottaost | |
1 tsk | Salt | |
200 g | Färska lasagneplattor | |
400 g | Krossade Tomater | |
50 g | Parmesanost | |
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
400 g | Kycklinglårfile |
Dela kycklingen i bitar. Lägg lite smör eller olja i en stekpanna och lägg i kycklingbitarna och stek dem klara, krydda med salt och lite peppar. Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar. Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannelonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form. Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan. Ställ in formen i ugnen på 180 grader i 25 minuter. Servera cannelonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt