Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
0,5 st | Rödlök | |
324 g | Hamburgerbröd | |
2 st | Kvisttomater | |
0,5 dl | Tomatketchup | |
250 g | Romansallat | |
2 msk | Senap Ljus | |
Cheeseburgare | ||
1 msk | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Västerbottensost | |
1 tsk | Salt | |
Morots- och äppelslaw | ||
250 g | Vanliga morötter | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Äpple Royal Gala |
Morots- och äppelslaw: Skala och riv morötterna. Skölj och riv äpplet. Rör ihop tillsammans med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Cheeseburgare: Rör ihop färs, salt och peppar och forma till 4 stycken hamburgare.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Fördela osten över burgarna efter första vändningen, så att den hinner smälta ut över hamburgaren.
Skölj sallad och tomater. Skala löken. Skiva tomaterna och löken, och arrangera tillsammans med salladsblad och hamburgare i hamburgerbröden. Den som vill, smaksätter med ketchup och senap.
Servera burgarna med en stor klick morots- och äppelslaw till.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1