Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äppelfyllning | ||
0,5 tsk | Vaniljsocker | |
3 msk | Florsocker | |
2 st | Äpple Royal Gala | |
200 g | Färskost Naturell | |
0,5 tsk | Kanel Malen | |
Havreflarn | ||
2 msk | Standardmjölk | |
1 dl | Strösocker | |
2 msk | Sirap Ljus | |
1 krm | Bakpulver | |
75 g | Smör | |
1 dl | Havregryn | |
1 dl | Vetemjöl |
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser till en slät smet.
Klicka ut smeten i 60 små klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Klicka inte smeten för tätt.
Grädda i mitten av ugnen ca 6 min, eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Skala och riv äpplena grovt på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med färskost, kanel, vaniljsocker och florsocker. Vispa smeten med en elvisp tills den blir mjuk.
Bre ut fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop två och två.
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Äpple Royal Gala 6-pack Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla