Gå vidare till huvudinnehåll
Knäckiga havreflan med äppelfyllning
Hemmakock

Knäckiga havreflan med äppelfyllning

1 tEnkelt
123,75 kr
1 portion 38,80 kr per portion
De knäckiga havreflarnen gifter sig fint med sötsyrliga äpplen. Se till att lägga fyllningen mellan kakorna strax innan servering så de behåller sin krispighet. Blir ca 30 kakor.

Äppelfyllning
0,5 tskVaniljsocker
3 mskFlorsocker
2 stÄpple Royal Gala
200 gFärskost Naturell
0,5 tskKanel Malen
Havreflarn
2 mskStandardmjölk
1 dlStrösocker
2 mskSirap Ljus
1 krmBakpulver
75 gSmör
1 dlHavregryn
1 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret och blanda samman med övriga ingredienser till en slät smet.

3

Klicka ut smeten i 60 små klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Klicka inte smeten för tätt.

4

Grädda i mitten av ugnen ca 6 min, eller tills kakorna fått fin färg. Ta ut och låt svalna.

5

Skala och riv äpplena grovt på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med färskost, kanel, vaniljsocker och florsocker. Vispa smeten med en elvisp tills den blir mjuk.

6

Bre ut fyllningen på hälften av kakorna. Lägg ihop två och två.