Gå vidare till huvudinnehåll
Idévärldens lasagne
Kokbok

Idévärldens lasagne

45 minEnkelt
519,00 kr
4 portioner 47,68 kr per portion
Smakrik vegansk lasagne ur "Food Pharmacy: Kokboken", perfekt då du är sugen på att testa ett nytt lasagnerecept. Fler lasagnerecept: Tacolasagne med kyckling, Svamplasagne

Till servering
100 gSalladsmix
Lasagne
1 mskTamarisoja
1 krmÖrtsalt
2 tskTorkad oregano
800 gKrossade Tomater
270 gTofu
100 gSoltorkade Tomater
2 stAubergine
2 tskTimjan - torkad
1 mskKokosolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGul lök
1 tskBasilika - torkad
1 dlValnötter
1 stBasilika - färsk
2 tskÄppelcidervinäger
0,5 krmSvartpeppar Malen
Pumpaparmesan
2 krmFlingsalt
1 dlPumpakärnor
1 mskBjäst
1 mskOlivolja
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär tomaterna i mindre bitar. Häll av tofun och pressa ut vattnet.

2

Mixa tomater och valnötskärnor till ett smul, tillsätt tofun och pulsa till en bitig ”färs”.

3

Tillsätt tamarisojan och det mesta av basilikan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger.

4

Skiva auberginerna mycket tunt på längden med en osthyvel eller mandolin. Koka vatten i en kastrull. Ånga aubergineskivorna i en sil under lock i två minuter.

5

Ta upp och torka av med hushållspapper.

6

Värm ugnen till 100°. Lägg en sked färs längst ner på varje aubergineskiva och rulla ihop. Lägg alla rullar i en ugnsfast form.

7

Skala och finhacka och lök och vitlök. Värm lökhacket försiktigt i en panna med lite olja.

8

Tillsätt tomatkrosset, de torkade örterna och vinägern. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Häll tomatkoket över auberginerullarna.

9

Gratinera mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills auberginerullarna blivit mjuka, och tomatsåsen har en ljummen temperatur.

10

Mixa alla ingredienser till pumpaparmesanen. Toppa lasagnen med färsk basilika och hälften av pumpaparmesanen.

11

Servera lasagnen med resten av pumpaparmesanen vid sidan av, och en enkel grönsallad.

Bild:

Ulrika Ekblom