Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 msk | Majsstärkelse | |
3 dl | Vatten | |
0,5 st | Ananas Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 st | Gul lök | |
550 g | Strimlad kyckling | |
1 msk | Rapsolja | |
3 msk | Kycklingfond | |
1 dl | Sweet Chili | |
1 st | Röd Paprika | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Romansallat |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kyckling: Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg. Tillsätt lök, paprika och ananas och stek under omrörning ca 5 min.
Koka ihop vatten, sweet chilisås, kycklingfond, tomatpuré, maizena och vinäger i en liten kastrull. Vispa samman till en slät sås och tillsätt till kycklingfräset. Låt det koka ihop på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål.
Servera den sötsura kycklingen tillsammans med ris och sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 547 kcal, 36 g protein, 9 g fett, 76 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko