Gå vidare till huvudinnehåll
4. Ups birdiekado
8W Training

4. Ups birdiekado

30 minEnkelt
229,70 kr
2 portioner 34,85 kr per portion
Kycklingröra med avokado och koriander med glasnudlar.

0,5 stLime
50 gGlasnudlar
1 stKoriander - färsk
2 krmSpiskummin
220 gFärsk kycklingfilé
2 krmPaprikakrydda
2 krmIngefära Malen
2 mskMajonnäs
1 tskSalt
1 mskOlivolja
1 dlVatten
1 stAvokado
Instruktioner
1

Krydda kycklingen med salt, ingefära, paprikapulver och spiskummin.

2

Hetta upp en stekpanna med höga kanter med hälften av olivoljan. Stek kycklingfiléerna i ca 5 minuter på varje sida. Tillsätt vattnet och sätt på ett lock. Koka upp och låt kycklingen sjuda på låg värme i 20 minuter eller tills vattnet kokat bort.

3

Lyft kycklingen ur stekpannan och riv isär köttet med två gafflar. Låt svalna.

4

Tillred glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

5

Blanda ihop det strimlade kycklingköttet med resten av olivoljan, tärnad avokado, finhackad koriander, majonnäs och limejuice till en krämig röra. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.

6

Servera röran tillsammans med glasnudlar.

Bild:

Jarda Zaoral