Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Lime | |
50 g | Glasnudlar | |
1 st | Koriander - färsk | |
2 krm | Spiskummin | |
220 g | Färsk kycklingfilé | |
2 krm | Paprikakrydda | |
2 krm | Ingefära Malen | |
2 msk | Majonnäs | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Avokado |
Krydda kycklingen med salt, ingefära, paprikapulver och spiskummin.
Hetta upp en stekpanna med höga kanter med hälften av olivoljan. Stek kycklingfiléerna i ca 5 minuter på varje sida. Tillsätt vattnet och sätt på ett lock. Koka upp och låt kycklingen sjuda på låg värme i 20 minuter eller tills vattnet kokat bort.
Lyft kycklingen ur stekpannan och riv isär köttet med två gafflar. Låt svalna.
Tillred glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda ihop det strimlade kycklingköttet med resten av olivoljan, tärnad avokado, finhackad koriander, majonnäs och limejuice till en krämig röra. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt.
Servera röran tillsammans med glasnudlar.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt