Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Aubergine | |
300 g | Passerade Tomater | |
1 st | Mozzarellaost | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Basilika - färsk | |
160 ml | Matlagningsvin Vitt | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Salt | |
1 kg | Potatisgnocchi | |
1 st | Persilja - färsk |
Rengör och skär auberginen i tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken, auberginetärningarna och lite chili. Bryn i cirka 20 minuter under omrörning. Tillsätt vitt vin och låt det avdunsta på låg värme. Tillsätt sedan passerade tomaten och koka i ytterligare 10 minuter, tillsätt sedan lite persilja och basilika. Under tiden så koka upp saltat vatten, där gnocchi sedan skall kokas. Gnocchi är klara när de kommer upp till ytan, durka då genast av dem, så de ej kokar sönder. Blanda gnocchi med auberginetomatsåsen och tillsätt mozzarellan som skurits i mindre bitar. En annan variant är att tillsätta(istället för mozzarellan), flarn av Pecorino.
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt