Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Färsk kycklingfilé | |
3 msk | Smör | |
0,5 st | Vitkål | |
4 st | Ägg | |
3 msk | Japansk soja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Gröna Ärtor | |
2 msk | Röd Currypasta | |
2 st | Rödlök | |
100 g | Räkor Skalade | |
1 st | Gul Paprika | |
2 dl | Långkornigt Ris |
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i tärningar och stek färdig på medelvärme, alternativt använd kycklingrester som blivit över från annan måltid.
Bryn currypastan i smör över medelhög värme i 2–3 minuter.
Tillsätt skivad/hackad rödlök och kål, fortsätt fräsa så att grönsakerna får lite färg.
Tillsätt skivad paprika och stekt, hackad kyckling (alt fläskkött eller biff) och fortsätt fräsa i 2–3 minuter.
Rör ner kokt varmt ris, ärtor och sojasås.
Stek äggen i rapsolja.
Smaka av risblandningen med salt och eventuellt mer sojasås.
Toppa med räkor och stekta ägg.
Receptet kommer ur boken "Mitt barn äter allt" och är skriven av Niklas Ekstedt och Christian Daun. Boken ges ut av Ordfront förlag och är fotograferad av Ulrika Pousette.
Bild:
Ulrika Pousette
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt