Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Myntasallad | ||
125 g | Edamamebönor | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
1 st | Gemsallad | |
0,5 st | Lime | |
75 g | Sugarsnaps | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Avokado | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Tillbehör | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
30 g | Mandlar |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingen på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 15 min.
Myntasallad: Skölj sallad, gurka, sugarsnaps och mynta. Dela salladen i mindre blad. Skiva gurka och sugarsnaps. Grovhacka myntan. Blanda ihop allting i en bunke och tillsätt sojabönor, skal- och limesaft samt olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat eller direkt på två tallrikar.
Skär avokadon i skivor. Skiva upp kycklingen.
Toppa salladen med kyckling och avokado. Strö över hackade mandlar och ringla över lite yoghurt.
Näringsvärde: 817 kcal. 43 g protein, 37 g fett, 16 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt