Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Myntasallad | ||
| 125 g | Edamamebönor | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Mynta - färsk | |
| 1 st | Gemsallad | |
| 0,5 st | Lime | |
| 75 g | Sugarsnaps | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 st | Avokado | |
| Kyckling | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 300 g | Färsk kycklingfilé | |
| Tillbehör | ||
| 1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 30 g | Mandlar | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingen på båda sidor i ca 2 min så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen i ca 15 min.
Myntasallad: Skölj sallad, gurka, sugarsnaps och mynta. Dela salladen i mindre blad. Skiva gurka och sugarsnaps. Grovhacka myntan. Blanda ihop allting i en bunke och tillsätt sojabönor, skal- och limesaft samt olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat eller direkt på två tallrikar.
Skär avokadon i skivor. Skiva upp kycklingen.
Toppa salladen med kyckling och avokado. Strö över hackade mandlar och ringla över lite yoghurt.
Näringsvärde: 817 kcal. 43 g protein, 37 g fett, 16 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

79,80 kr /kg

269,50 kr /kg

99,82 kr /kg

42,02 kr /kg

259,67 kr /kg

85,00 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

158,92 kr /kg

44,50 kr /kg

40,50 kr

41,06 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l