Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Broccolimos | ||
2 krm | Salt | |
25 g | Smör | |
800 g | Broccoli | |
1 dl | Mellanmjölk | |
Laxburgare | ||
1 msk | Smör | |
2 st | Schalottenlök | |
500 g | Laxfilé | |
1 l | Vatten | |
1 st | Ägg | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 msk | Ströbröd | |
2 tsk | Salt |
Laxburgare: Koka upp vatten och salt. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 8 min. Häll bort kokvattnet och låt fisken svalna.
Broccolimos: Koka broccolin enligt anvisningar på förpackningen.
Laxburgare forts: Skala och finhacka schalottenlöken.
Mosa fisken i en skål och blanda i lökhack, ströbröd, ägg, salt och peppar.
Forma den ojämna smeten till 4 platta biffar.
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och stek biffarna, ca 3 min per sida.
Broccolimos forts: Mixa den kokta broccolin med smör och mjölk, smaka av med salt och peppar.
Servera burgarna med broccolimoset.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria