Gå vidare till huvudinnehåll
Halloumisallad till grillat
Hemmakock

Halloumisallad till grillat

10 minMedel
254,05 kr
4 portioner 38,05 kr per portion
Åse driver sajten 56kilo.se och delar med sig av en härlig sommarsallad. "Jag äter nästan bara goda sallader och en bit kött nu under sommaren, både hemma och borta! På sommaren vill jag inte ha tung mat med gräddig bas. Denna salladen åt vi med lammentrecote och tzatziki i går kväll. Så gott! Prova vetja"

50 gPinjenötter
3 klyftaVitlök
200 gHalloumi
1 stAubergine
100 gKörsbärstomater
100 gRuccolasallat
1 dlKalamataoliver
1 stPak choi
1 stZucchini
Instruktioner
1

Hetta upp en torr panna och rosta pinjenötterna. Tärna zucchini och aubergine, finhacka vitlöken. Skär ner pak choien. Fräs allt i lite olivola tills de är mjuka. Rör ner tomaterna och låt allt fräsa en stund i hop. Lägg upp på fat och blanda ner ruccolan och oliverna. Stek halloumin tills den fått fin färg och avsluta med att försiktigt röra ihop halloumin och pinjenötterna med salladen.

Bild:

Åse 56kilo.nu