Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grön ärtsoppa | ||
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
8 dl | Vatten | |
1 st | Gul lök | |
600 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 klyfta | Vitlök | |
Pepparrotsmacka | ||
100 g | Färskost Naturell | |
1 st | Krasse | |
1,5 msk | Pepparrot Färsk | |
100 g | Lantbröd | |
1 st | Gräslök - fryst |
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en stor kastrull med smör och fräs löken och vitlöken några minuter, utan att ta färg. Slå på vinet och låt det koka in.
Tillsätt ärter, vatten, grönsaksfond/-buljong och crème fraîche. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en blender. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Skala och finriv pepparroten. Finskär gräslöken och klipp krassen. Rör samman pepparrot och färskost. Smaka av med salt och peppar. Bred pepparrotsfärskosten på 8 stycken brödskivor och toppa med gräslök och krasse.
Häll upp soppan i djupa tallrikar och servera tillsammans med pepparrotsmackan.